Sprekers

Dominique Deckmyn is een technologiejournalist met een passie voor innovatie. Hij schrijft al meer dan 30 jaar over nieuwe technologie. Zijn wekelijkse column verschijnt sinds 1999 in De Standaard en samen met Pieter Van Doren is hij elke vrijdag te horen in de podcast Bits & atomen. Sinds de verrassende lancering van ChatGPT eind 2022, is artificiële intelligentie zijn belangrijkste onderwerp.

__________________________________________________________________________________

 

Kristof Stouthuysen is Hoogleraar Management Accounting en Digitale Financiën aan de Vlerick Business School. Hij focust op de doeltreffende ontwikkeling en gebruik van financiële en niet-financiële informatie als essentieel instrument om externe stakeholders te informeren, bedrijfsprestaties te beheren, medewerkers aan te sturen en superieure en duurzame waardecreatie te stimuleren. De afgelopen jaren richtte hij zijn aandacht op de digitalisering van de financiële omgeving en het gebruik van AI en Machine Learning om financiële leiders en executives te helpen betere beslissingen te nemen. Zijn onderzoek is gepubliceerd in diverse toonaangevende academische tijdschriften en in 2019 won hij de Best Researcher Award van Vlerick.

Kristof werd genomineerd voor - en won - diverse prijzen voor beste docent.

Hij leidt de Area Accounting and Finance aan Vlerick en het Centre for Financial Leadership and Digital Transformation.

__________________________________________________________________________________

Annelies Costers is medeoprichter van The KALEPA Group. In 2020 behaalde ze een doctoraat in Customer Experience Management aan de KU Leuven. Ze inspireert organisaties met informatie en inzichten rond klantbeleving. Haar wetenschappelijke achtergrond stelt haar in staat om gefundeerde aanbevelingen te doen. Ze is gastprofessor Customer Experience Management en Marketing aan de KU Leuven, de VUB, KEDGE Business School (Frankrijk) en IESEG School of Management (Frankrijk). Annelies gaf presentaties in de VS, Australië en Europa en publiceerde haar werk in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften.

__________________________________________________________________________________

Kenneth De Beckker is als Assistant Professor Finance en expert financiële geletterdheid verbonden aan de Open Universiteit en de KU Leuven. Hij behaalde een doctoraat in de toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven in 2020.

Momenteel doceert hij ‘International Corporate Finance’ aan de KU Leuven en ‘Advanced Studies in Management’ aan de Open Universiteit. In het verleden was hij als gastdocent verbonden aan zowel de UAntwerpen als de UHasselt. Hij begon zijn carrière als onderwijsassistent aan de UAntwerpen en Université Saint-Louis waar hij ervaring opdeed in verschillende financiële alsook economische vakken. 

In zijn onderzoek richt hij zich op financiële geletterdheid en financiële educatie. Naast publicaties in verschillende wetenschappelijke tijdschriften, communiceert hij zijn onderzoek ook regelmatig naar een breed publiek, zowel via lezingen als via diverse nationale media. Vanwege zijn wetenschappelijke kennis wordt hij ook regelmatig gevraagd als internationaal beleidsexpert (OESO, Europese Commissie, etc).

__________________________________________________________________________________

Sebastien Bellin bracht als voormalig professioneel basketbalspeler 15 jaar door op het hoogste niveau van het Europese basketbal, met passages in Italië en bij grote Belgische clubs. Op 22 maart 2016 raakte hij zwaargewond aan zijn rechterheup tijdens de aanslagen op Brussels Airport. Zijn leven hing aan een zijden draadje, maar dankzij zijn mentale en fysieke kracht overleefde hij deze tragische gebeurtenis. Sebastien zet zich nederig in om anderen te motiveren. Zijn verhaal dient als een inspiratiebron voor iedereen die met tegenslagen te maken heeft. Hij spreekt over motivatie, mentale weerbaarheid en hoe je uit de rand van de dood kunt terugkeren.

__________________________________________________________________________________

Cedric Dumont, een Belgische atleet en high-performance psycholoog, is een pionier in de wereld van basejumpen en het vliegen met wingsuits. Hij heeft een indrukwekkend palmares met meer dan 11.000 skydives, 2.500 basejumps en meer dan 2.000 wingsuitvluchten. Zijn levensmotto is: “Angst geeft je vleugels.” Cedric staat bekend om zijn bereidheid om risico’s te nemen, het gevaar recht in de ogen te kijken en hier energie uit te halen. In een samenleving die vaak wordt beïnvloed door angst en terughoudendheid, fungeert Cedric als een inspirerend voorbeeld van het overwinnen van angst. Cedric is een veelgevraagd spreker over leiderschap, focus en presteren onder druk.

Cedric bekleedt sinds 2000 een vooraanstaande positie in het Red Bull-team. Als wereldreiziger heeft hij met dit elitegezelschap de hele wereld doorkruist, steeds op zoek naar nieuwe en gedurfde uitdagingen.

__________________________________________________________________________________

Raf Coppens is een Vlaamse stand-up comedian en staat geboekstaafd als de koning van de oneliners. In 1999 won hij Humo’s Comedy Cup, waarna hij in 2003 voltijds komiek werd. Raf Coppens staat bekend om zijn scherpe humor en hoge grapdichtheid. Om de tien seconden een pointe! Na uitverkochte tournees, eindejaarshows op VTM, Museeuwmoppen,… is Raf Coppens met zijn nieuwe zaalshow ‘EET’ terug waar hij begon: tussen de mensen. Grappen op de actualiteit en het dagelijkse leven en vandaag met speciale focus op de lokale besturen en de financieel directeurs.