Mobiliteit

Naar de congreslocatie

· Met de auto: Je rijdt richting Leuven via de E314. Neem afrit 15 'Leuven'. Aan de derde lichten draai je rechts de ring rond Leuven op. Aan de volgende verkeerslichten kan je links de Naamsestraat inrijden. Aangezien er slechts beperkte parkeermogelijkheid is binnen de ring van Leuven, raden wij aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Wie toch met de auto komt, kan gebruik maken van verschillende publieke parkings in Leuven. Vanuit de congresorganisatie voorzien we uitrijtickets voor parking Ladeuze (Monseigneur Ladeuzeplein 20). Opgelet: laat je bagage ’s ochtends in de auto staan. Er is geen bagageruimte voorhanden in de congreslocatie. Na de receptie is er voldoende tijd om je bagage op te pikken alvorens je je naar het hotel begeeft.

Van de parking wandel je ca. 7 minuten naar de Universiteitshallen. Steek via de Leopold Vanderkelenstraat door naar de Bondgenotenlaan. Sla ter hoogte van de Bondgenotenlaan af naar links en wandel richting het Rector De Somerplein naast de Grote Markt. Als je op de Grote Markt met je rug naar de Sint-Pieterskerk staat, kan je rechts van het Stadhuis de Naamsestraat in gaan.

· Met het openbaar vervoer: check www.nmbs.be of www.delijn.be. Vanuit de congresorganisatie voorzien we tot 9u30 een bagage drop off punt aan het station van Leuven. Je kan je bagage kwijt aan het tentje op het Martelarenplein. Je koffer wordt gelabeld en rechtstreeks naar het hotel gebracht. Het is ongeveer 1 km stappen van het station naar de Naamsestraat. Volg de Bondgenotenlaan van aan het station tot aan de Grote Markt in het centrum van Leuven. Als je op de Grote Markt met je rug naar de Sint-Pieterskerk staat, kan je rechts van het Stadhuis de Naamsestraat in gaan. Je kan ook kiezen om met de bus richting centrum te gaan. Van aan het station van Leuven vertrekken regelmatig bussen die door het centrum rijden. Stap af aan de halte Rector De Somerplein, vlakbij de Sint-Pieterskerk. Wandel richting de Grote Markt en sla rechts van het Stadhuis de Naamsestraat in.

· Met de fiets: Location Details – Blue-bike

Van de congreslocatie naar het hotel

 

Van de Universiteitshallen naar hotel Martin’s Klooster wandel je ca. 5 minuten.

Sla de Zeelstraat in om op de Oude Markt uit te komen. Sla rechtsaf naar de Drie Engelenberg en sla vervolgens rechtsaf naar de Parijsstraat. Sla vervolgens linksaf naar de Drinkwaterstraat. De Drinkwaterstraat draait iets naar links en wordt de O.L.Vrouwstraat, waar het hotel zich bevindt.

Van het hotel naar het diner

 

· Met de shuttle bus: Vanaf 18u30 voorzien we bussen die af en aan rijden tussen hotel Martin's Klooster en de Faculty Club. 's Nachts is vervoer voorzien tussen 23u30 en 2u30 om diegenen die dit wensen, terug naar het hotel te brengen.

· Te voet: je wandelt ongeveer een kwartier van het hotel naar de Faculty Club. Wie graag te voet de Leuvense sfeer opsnuift, kan met een van de drie begeleide groepen mee wandelen (vertrek aan het hotel om 18u30, 18u40 of 18u50). Wie graag op eigen houtje wandelt, kan dat via het volgende parcours. Loop naar het Oosten op de O.L.Vrouwstraat. De O.L.Vrouwstraat draait iets naar rechts en wordt de Drinkwaterstraat. Sla rechtsaf naar de Parijsstraat. Sla linksaf naar het Pater Damiaanplein. Sla vervolgens rechtsaf naar de Schapenstraat. Daarna ga je rechtsaf naar het Groot Begijnhof. Sla linksaf om op het Groot Begijnhof te blijven. Als je vervolgens rechts afslaat, kom je uit op de Faculty Club.

· Auto: deelnemers aan het diner die niet blijven overnachten kunnen desgewenst al de auto parkeren op Parking 2 van de Faculty Club (Tervuursevest 70, 3000 Leuven). De code voor de parking is 7276#

Van het hotel naar de Hoorn (en terug)

 

Zaterdag lunchen we in De Hoorn. Zowel de deelnemers aan het brouwerijbezoek als die aan het stadsspel komen hier terecht na hun activiteit. Na de lunch kunnen de deelnemers terug naar het hotel of rechtstreeks naar het centrum indien ze 's ochtends hun bagage al naar de auto hebben gebracht.

Hoe raak je terug aan parking Ladeuze of het hotel?

- je rijdt met de gratis elektrische pendelbus die vertrekt op parking Vaartkom (Gratis bus naar het centrum | Stad Leuven).

Opgelet: de opstapplaats van de pendelbus aan parking Vaartkom is tijdelijk verplaatst een beetje verder op het Engels Plein bij Dreamland!
De pendelbus rijdt elke 15 minuten op zaterdag tussen 10u00 en 19u00. Je kan best afstappen aan de halte 'Ferdinand Smoldersplein'. Van daaruit ben je nabij de Grote Markt en wandel je op ca. 5 minuten naar het hotel of parking Ladeuze.  Let wel: er is geen bagagevervoer voorzien terug naar het station.


- je gaat te voet: je wandelt ca. 18 min. (1,3 km). Vertrekkende van De Hoorn, loop je naar het zuiden op de Sluisstraat. Sla linksaf. Sla vervolgens rechtsaf naar de Vaartstraat. Je wandelt 300 meter om linksaf te slaan naar de Vital Decosterstraat. Ga rechtdoor op het Monseigneur Ladeuzeplein. Je vindt je bestemming rechts.