Vlofin congres te Leuven: U was weer geweldig!

De zon gaf op 24 en 25 mei 2024 helaas verstek voor het congres in Leuven maar de financieel directeurs van de lokale besturen waren er, samen met enkele gepensioneerden, partners en de vele congressponsors opnieuw massaal aanwezig. We konden voor deze editie rekenen op meer dan driehonderd deelnemers.

Onder het thema ‘Vlofin geeft je vleugels’ kon iedereen de nodige kennis en inzichten vergaren om te groeien in het vakgebied met de hulp van de nieuwste trends, innovaties en uitdagingen.

De vrijdag startte met een warm welkom en lekker ontbijt in de prachtige Jubileumzaal van de Universiteitshallen te midden van de 20 sponsorstands die elk op hun beurt probeerden te verrassen. Het vrijdagochtendprogramma begon met de Algemene vergadering van VLOFIN vzw in de gekende Promotiezaal, waar de financieel directeurs stemden over hun jaarverslag en jaarrekening van 2023 en het budget voor 2024.

Na de algemene vergadering was het aan Lien Van de Kelder om alle keynote sprekers te introduceren en de ganse dag in goede banen te leiden. De algemeen en financieel directeur van Leuven, Geertrui Vanloo en Anne Minsart, staken in duo van wal met hun openingswoord waarin ze de vele voordelen van een goede tandem van decretale graden aanstipten. Vervolgens sprak Dominique Deckmyn, technologiejournalist, over de impact van kunstmatige intelligentie op de werkplek en deelde Kristof Stouthuysen inzichten over financiële innovatie. De financiële wereld verandert snel door technologische ontwikkelingen. Financieel directeurs moeten zich bewust zijn van deze veranderingen en proactief inspelen op nieuwe mogelijkheden.

Na een korte koffiepauze hadden Annelies Costers en Kenneth De Beckker het vervolgens over financiële geletterdheid en slimme portemonnees en over hoe ook de financieel directeur mee kan bijdragen tot een betere klanttevredenheid. Sebastien Bellin (voormalig professioneel basketbalspeler en motivational speaker) deelde zijn persoonlijke verhaal van herstel na de aanslagen op Brussels Airport in 2016. Hij inspireerde het publiek met zijn ervaringen en benadrukte het belang van mentale kracht en doorzettingsvermogen. Het aanhoudende applaus sprak boekdelen.

Tegelijk vonden er voor de partners en gepensioneerden drie activiteiten plaats. De deelnemers konden daar een bezoek brengen aan Museum M en de Sint-Pieterskerk, een stadswandeling maken naar de Leuvense bibliotheek en er de toren bezoeken en een laatste groep bleef ter plaatse om samen met Sarah Renson heerlijke ‘bokkenpootjes’ te bakken.

In de Jubileumzaal werd ’s middags een heerlijke lunch aangeboden, waar er gelegenheid was om uitgebreid te netwerken en sponsorstands te bezoeken.

Na de lunch inspireerde Cedric Dumont alle deelnemers met zijn power skills om leiding te geven in de organisatie van de toekomst. Hij sprak over het overwinnen van angst en het nemen van risico's. Met zijn indrukwekkende ervaring in basejumpen, skydiven en wingsuit vliegen, deelde hij hoe hij gevaar ziet als een bron van energie en inspiratie.

Raf Coppens, de “koning van de oneliners”, gaf met zijn alom gekende scherpe humor een humoristische kijk op de financieel directeurs en de politiek en zorgde voor een lach tijdens zijn presentatie. Humor is essentieel, zelfs in een zakelijke context!

Na de lezingen van de gastsprekers was er een receptie in het historische stadhuis van Leuven waar tegelijk ook een begeleid bezoekje aan de pas gerenoveerde salons was voorzien. De schepen van financiën van Leuven, Carl Devlies, hield een inspirerende speech waarin hij de financiële uitdagingen en kansen voor de stad besprak en Tom Gevaert, voorzitter van Vlofin vzw sloot het congres af met een bedankingswoord voor de leden van het organiserend comité.

’s Avonds volgde het diner in de Faculty Club van Leuven, waar de deelnemers opnieuw de kans kregen om te netwerken.

Na het ontbijt en het uitchecken uit het hotel begonnen de zaterdagactiviteiten. Deelnemers konden kiezen uit een stadswandeling met bezoek aan brouwerij Stella Artois of het stadsspel ‘Urban Hunt’. De dag eindigde met een receptie en lunch in De Hoorn waar Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, de rol van financieel directeur in de organisatie toelichtte. Tot slot mocht Stefan Tack, voorzitter van het organiserend team Vlofin Vlaams-Brabant, de congresfakkel doorgeven aan de afdeling Antwerpen die over twee jaar voor de vervolgeditie moet zorgen.

Het Vlofin Congres te Leuven werd een onvergetelijke bijeenkomst waarin financiële professionals in groep kennis deelden, nieuwe inzichten opdeden en waardevolle contacten legden. We willen alle deelnemers uitdrukkelijk bedanken voor hun talrijke en actieve aanwezigheid. Ook alle congressponsors danken we van harte voor de geleverde inspanningen. We kijken al uit naar het volgende congres!

Meer informatie over het Vlofin Congres vind je in de congresapp (te downloaden in de Apple of Androïd store) of op www.vlofin.be

Bekijk hier ook de foto's of download de presentaties.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 30-05-2024 om 16u17 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!