Controletool ABB beleidsrapporten

Eerder berichtten we je al over de nieuwe schematool voor de beleidsrapporten op de website van ABB (BBC-data: maak je eigen rapport | Lokaal Bestuur Vlaanderen) waarbij er naast de wedersamenstelling van de schema’s ook een beperkte controle zit op (on)logische saldi.

Wanneer je een digitale rapportering met status “voorlopig” instuurt, kan je via de schematool al enkele controles op het voorlopige beleidsrapport bekijken. Fouten kunnen dan nog rechtgezet worden voordat het document door de raad wordt vastgesteld en de “originele” digitale rapportering aan ABB wordt bezorgd.

Deze functionaliteit is zowel voorzien voor de jaarrekening als voor een (aanpassing) meerjarenplan. Als je software (nog) niet voorziet om een MJP 'voorlopig' in te sturen (wat nog het geval is voor Cipalschaubroeck) kan je het document al een eerste maal via de digitale rapportering insturen om te testen met als status “herziening”, en vervolgens na correctie opnieuw insturen met status “herziening” wanneer het effectief door de raad is vastgesteld. De niet "echte" inzendingen zal ABB vervolgens in samenspraak met het bestuur in hun systeem 'afvlaggen' zodat dit niet permanent raadpleegbaar blijft.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 30-05-2023 om 16u58 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!