Ken jij de BBC tools van ABB?

In het kader van de beleids- en beheerscyclus (BBC) ontvangt het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) allerlei rapporten van lokale besturen. Dit is een schat aan informatie die ze openstelt voor iedereen. Op hun webpagina Maak je eigen rapport vind je daarvoor 2 tools:

  1. De tool “Financieel profiel lokaal bestuur” is heel laagdrempelig en kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens een presentatie voor gemeenteraadsleden. Via grafieken of een kaartje van Vlaanderen krijg je snel inzicht in de uitgaven, ontvangsten, schulden of financieel evenwicht.  Je kan lokale besturen vergelijken met elkaar. Dat is handig om een fusie te simuleren of om gewoon je eigen gemeente en OCMW te vergelijken met bijvoorbeeld een buurgemeente. 
  2. Met de “BBC-analysetool” kan je de gegevens op allerlei manieren oproepen. Hoeveel bedraagt de dotatie aan de politiezone? Zijn er veel financiële schulden? Welke belastingen int een gemeente? Je krijgt meteen een antwoord op je vragen via snelkeuze-knoppen.  Ook de beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties kan je uitspitten in deze tool.

Voor meer info, contacteer bbcdr@vlaanderen.be.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 24-02-2022 om 21u41 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!