Eindelijk voorschottenregeling aanvullende personenbelasting

In het staatsblad van 11.08.2017 verscheen de wet tot invoering van een voorschottensysteem voor de aanvullende personenbelasting. Eindelijk zouden we zeggen. Deze wet kent de opbrengst van de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting toe via voorschotten gedurende een periode van acht maanden te beginnen vanaf september van het aanslagjaar tot april van het daaropvolgende jaar. Op die manier zijn de gemeenten niet meer afhankelijk van het inkohieringsritme van de federale overheid tijdens die maanden.

Geplaatst door in Nieuws op 14-08-2017 om 20u55 onder financieel beheer

Reacties (1)

  1. Gisteren de brief ontvangen met de verduidelijking van het systeem. De voorschotten zijn budgettaire fictie, geen impact op de budgetopmaak dus nog steeds afhankelijk van tempo inkohieringen FOD Financiƫn

    door Stefan Himpens op 22/08/2017 12:32

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!