Vorming duurzaam bankieren voor lokale besturen

Duurzaam bankieren ​zet in op economische maar ook sociale en ecologische voordelen ​als gevolg van investeringen en leningen. Hoe kan een lokaal bestuur duurzaam met haar eigen investeringen en leningen ​omgaan? ​

Met deze vormingen gaan we in op vragen als: Hoe ziet het aanbod van de markt eruit waarmee lokale besturen duurzaam kunnen investeren? Welke producten komen in aanmerking (bijvoorbeeld 100% kapitaalsgarantie)? Welke referentiekaders of checklist(s) kan een lokaal bestuur gebruiken om een verantwoorde keuze te maken in het aanbod van beleggingsproducten? Hoe kunnen wij als stad of gemeente onze burgers stimuleren bewust te beleggen? Deze vorming geeft pasklare antwoorden én inspiratie, voor zowel schepenen en financiële beheerders als (noord-zuid- en duurzaamheids-)ambtenaren die burgers willen sensibiliseren voor duurzaam beleggen. Lees alles over het programma en schrijf je in.

Geplaatst door in Nieuws op 12-04-2016 om 10u15 onder pers en partners

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!