E-invoicing : schot in de zaak ..

Op de website van V-ICT-OR is er nieuws te rapen over het e-invoiceplatrorm van alle overheden.  Het e-Invoiceplatform zal toelaten dat Belgische overheidsdiensten digitale facturen kunnen ontvangen. Dit initiatief vloeit voort uit het actieplan Digital Belgium van minister Alexander De Croo. FEDICT voorziet dat Belgische overheden vanaf het eerste kwartaal van 2016 elektronische factoren zullen kunnen ontvangen, welk platform of netwerk ze ook gebruiken. Papieren facturen vervangen door digitale facturen is iets waar bedrijven en publieke organisaties al geruime tijd mee bezig zijn. Hoewel heel wat organisaties daar al geruime tijd mee bezig zijn, blijken toch nog een aantal knelpunten zoals bijvoorbeeld de verwerking van gegevens in de eigen software van organisaties of diensten. Door de uitrol van het e-Invoiceplatform zou dit probleem dus verholpen moeten zijn. Deze digitalisering leidt tot diverse efficiëntiewinsten, zoals bijvoorbeeld een reductie van de kosten (facturen moeten niet meer afgedrukt worden) en tijdswinst omdat facturen niet meer manueel in een boekhoudsysteem zullen moeten worden ingevoerd. 

Geplaatst door in Nieuws op 14-01-2016 om 16u06 onder financieel beheer

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!