Vlofin gaf vandaag zijn mening ivm inkanteling aan Vlaams parlement

Vandaag (12/5) was er in de commissie binnenland van het Vlaams parlement een hoorzitting ivm de conceptnota van minister Homans inzake de inkanteling van het OCMW in de gemeente. Naast VVSG, ECG en VVOS was ook Vlofin er uitgenodigd. Vlofin zette er zijn standpunt uiteen, wat ook VVSG en VVOS deden. ECG bleef afwezig. Het Vlofin-standpunt is samengevat in deze powerpoint.

En voor wie twijfelt : ja, wij beschouwen alle financieel beheerders gemeente en OCMW als gelijkwaardig.

Ook wel interessant om te horen wie wat heeft gezegd :https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/980249

Wel in de rand : de PS zou het Waals regeerakkoord, waarin vermeld staat dat de samenvoeging gemeente – OCMW facultatief mogelijk is, willen wijzigen en een éénmaking niet langer mogelijk willen maken in Wallonië : belangrijk gevolg is dat het nog moeilijker zal worden om een geldige parlementaire meerderheid te bekomen voor wijziging waarbij mogelijkerwijze een bijzondere wet noodzakelijk is.

Geplaatst door in Nieuws op 12-05-2015 om 21u48 onder integratie gemeente/OCMW

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!