Vlaamse Regering keurt conceptnota "integratie OCMW's in gemeente" goed

De Vlaamse Regering stemde vandaag in met de conceptnota 'Integratie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn in de gemeentebesturen: inhoudelijke en procesgerelateerde krijtlijnen'. Ze belast de bevoegde minister met de verdere uitwerking van een decreet dat deze integratie mogelijk maakt.

Er wordt daarin oa gesteld dat er inzake de decretale graden er een keuze moet gemaakt worden tussen de 2 zitttende titularissen ( tenzij uiteraard er reeds 1 gemeenschappelijke secretaris/financieel beheerder is ). Er worden ook decretale waarborgen beloofd voor de niet-gekozen titularissen.

De integratie wordt nu ook voorzien voor de centrumsteden wat oorspronkelijk niet zo bedoeld was ...

Vlofin volgt dit uiteraard van zeer dichtbij op.

Geplaatst door in Nieuws op 16-01-2015 om 21u47 onder integratie gemeente/OCMW

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!