Omzendbrief politiezones : mooi op tijd beschikbaar ...

Heden werd de omzendbrief inzake de politiebudgetten 2015 beschikbaar gesteld.  De politiezones krijgen zo hun instructies voor de opmaak van hun budgetten die infeite volgens de regels al moesten zijn goedgekeurd. Het wordt stilaan een jaarlijkse traditie. Naast het verlagen van de federale toelagen door de federale overheid een mooi staaltje van hoe het niet moet uiteraard.

Over hoe het nu zit met de uitbetaling van de achterstallen van het verkeersveiligheidsfonds blijft het ook koffiedik kijken.
De federale toelagen zijn onder voorbehoud ... opgenomen in de omzendbrief. Ze behoeven nog goedkeuring per K.B.

Ondanks alles moeten de zones ( en de gemeenten ) hun budgettten tijdig rond krijgen en alle schokken opvangen.....

De visie van de Raad van State (arrest van 23 januari 2014) – namelijk dat de politiezones de wedden van de maand december van een bepaald jaar ook in de begroting van dat jaar moeten inschrijven, zelfs als ze pas betaald worden op de eerste werkdag van de maand januari van het daaropvolgende jaar – wordt ook gewoon genegeerd ..

U vindt de omzendbrief ( inclusief de bedragen van de federale toelagen ) HIER

Geplaatst door in Nieuws op 05-12-2014 om 10u41 onder politie

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!