Omzendbrief budgetten 2015 beschikbaar

De omzendbrief ivm budget 2015 is hier beschikbaar.

Gemeente en OCMW kunnen er verder mee aan de slag.  Vooral de bepaling dat het meerjarenplan nu kan ( niet moet ) uitgebreid worden met het jaar 2020 en de evenwichtsvereiste zo een jaartje kan opschuiven genoot onze aandacht.  Uiteraard staan wij gezonde financiën voor en is het niet de bedoeling evenwichten/tekorten door te schuiven ! Eén van de 5 rollen van de financieel beheerder is het bewaken van het financieel evenwicht!

Vraag waarover ook nog geen duidelijkheid is: welke besparingsmaatregelen van Vlaamse ( en federale overheid ) gaan onze besturen treffen ?
Besparing 5% op Geco-premies? Hogere werkgeversbijdragen voor Geco's ? Besparingen op de sectorsubsidies cultuur, sport, ... ? Verhoging BTW ?  ... Er mag alvast snel duidelijkheid komen en hopelijk worden we niet te hard getroffen.

Onlangs kregen alle besturen ook prognoses mbt responsabiliseringsbijdragen voor hun bestuur (was ook tijdje te vinden op binnenland.vlaanderen.be) wat uiteraard ook zeer nuttig is bij de budgetopmaak.

Voor politie en brandweer blijft het ( gewoontegetrouw ) wachten op begrotingsinstructies.

Bij politiezones stelt zich bijv ook de vraag wanneer ze de achterstallige gelden uit het verkeersveiligsheidsfonds zullen krijgen?  De federale overheid is snel met het recupereren van teveel gestortte bijdragen van 2013 maar is zeer traag als ze zelf over de brug moet komen, ... . Sommige zones gingen al over tot het in gebreke stellen van de minister om zo wat druk op de ketel te zetten.

Geplaatst door in Nieuws op 09-09-2014 om 13u35 onder BBC

Reacties (2)

  1. Vooral puntje 1.3 weerhield mijn aandacht. Het meerjarenplan beslaat minimaal 3 jaar en maximaal 6 jaar. Het evenwicht moet worden behaald in het laatste jaar ... dat dus nu 2020 wordt ipv 2019 ...

    door Communicatie Vlofin op 10/09/2014 17:36

  2. Het uitgangspunt blijft toch dat het meerjarenplan loopt van 2015 tot 2019. Er een extra jaar aanbreien (2020) is optioneel en mag niet gebeuren om besparingstijd te kopen.

    door Jan Pletinckx op 19/09/2014 14:24

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!