Nieuwsbrief ABB ivm kwartaalrapportering : bedenkingen van een collega

"Toch even een kleine bedenking bij de nieuwsbrief van ABB. In zijn nieuwsbrief van 20 juni 2014 stelde ABB zich de vraag hoe het kwam dat de digitale kwartaalrapportering van het eerste kwartaal niet echt een succes was. Cijfermatig bleek dat de boekingen onder het verwachte niveau bleven. Het getuigt van een gebrek aan terreinkennis bij de bureaucraten van Brussel. Geheel in hun traditie waarin ze BBC hebben voorgesteld als een logisch en coherent geheel terwijl dit toch veel complexer is en ook de software absoluut niet op punt staat, dachten ze in al hun naïviteit dat de besturen zonder probleem een afgewerkt rapport zouden insturen. De realiteit oogt echter heel anders. Veel lokale besturen hebben een achterstand met hun boekingen omdat ze moeten overschakelen naar een nieuw programma, conversies moeten draaien waarvoor eerst het vorige boekjaar moet afgewerkt zijn, regelmatig vastlopen binnen hun programma en de helpdesk van de softwarehuizen overbelast zijn en de wachttijden dus serieus oplopen. Intussen bedenken de makers van ABB nog allerlei bijkomende eisen waarvan ze gemakshalve uitgaan dat dit in één handomdraai gerealiseerd kan worden. In plaats van de lokale besturen enige tijd te gunnen om die nieuwe regelgeving eigen te maken en iedereen er wat mee vertrouwd te maken, duwt men weer fors op de gaspedaal zonder te beseffen wat de effecten zijn. Dat er maar 16% is aangerekend heeft alles met de omschakeling en de problemen die daarmee samengaan te maken en helemaal niks met abstracte en theoretisch mooi ogende regeltjes over transactiemomenten. Pas vanaf 2015 als alle besturen terug op normale kruissnelheid werken omdat de beginproblemen zijn weggewerkt, zal de kwartaalrapportering een realistisch beeld geven. Intussen zou men bij ABB beter een pauze inlassen en geen extra’s meer opleggen. Laat de lokale besturen de tijd om het nieuwe financiële systeem eigen te maken en op punt te stellen."

Uw reactie kan je kwijt op de knop "reacties" boven dit artikel

Wil u ook eens uw mening kwijt? Stuur ze ons door op communicatie@vlofin.be

Geplaatst door in Nieuws op 24-06-2014 om 21u24 onder Vrije tribune

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!